Temmuz'da enflasyon düşecek mi?

HGS alt limit fiyatları Temmuz ayında yüzde 40 zamlanacak mı? Yeni fiyat ne kadar olacak? Ekonomistlerden tepkiler...

Temmuz'da enflasyon düşecek mi?

Yarından itibaren Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılacağı iddia edildi. HGS'de alt limit fiyatları, geçtiğimiz 1 Nisan'da yüzde 75 oranında zamlanmıştı. Bankacılık sektörü, Temmuz ayında bu limitlerin tekrar artacağını konuşuyor.

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatları, 1 Nisan itibarıyla yüzde 75 oranında zamlanmıştı. Bankacılık sektörü, Temmuz ayında HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 seviyesinde bir zam yapılacağını konuşuyor. 31 Mart seçimlerinden önce yapılan açıklamada, HGS alt limit fiyatlarına yüzde 75'lik zam yapıldığı duyurulmuştu. Yılın ilk aylarında 100 TL olan alt limit, 3 Nisan itibarıyla 175 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında yapılan zamların ardından bu limitin yeniden değiştirileceği iddia ediliyor.

YENİ FİYATLAR
HGS yüklemelerinin büyük bölümü bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapıldığından, zam iddiasına ilişkin ilk bilgilerin özel bankalara talimat yoluyla iletildiği öğrenildi. Bu hafta içerisinde bankaların müşterilerine konuya ilişkin bilgilendirme mesajı göndermesi bekleniyor.

Bu değişiklikle birlikte, 1. sınıf HGS ürünlerinin otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmaması hedefleniyor. Otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak güncellenecek.

EKONOMİSTLERDEN TEPKİLER
Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zammın ardından doğalgaz fiyatlarının da otomatik olarak yükseleceği öğrenildi. Temmuz ayında artan ÖTV ile birlikte akaryakıt, sigara ve alkol fiyatları da zamlandı. Ekonomistler, bu zamların enflasyonu düşürme hedefiyle çeliştiğini belirterek, Türkiye'de uzun süre daha yüksek enflasyon görülmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

kaynak: kamu son haber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Çeltikçi'de İçme  Suyu Hatları Yenileniyor
Çeltikçi

Burdur Çeltikçi'de İçme Suyu Hatları Yenileniyor

Çeltikçi'de İçme Suyu Hatları Yenileniyor! Ramazan Ezin duyurdu Çeltikçi Belediye Başkanı Ramazan Ezin, içme suyu hatlarının yenileme çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi  Bilgihan, Burdur AFAD’ı ziyaret etti! Olası afet tedbirleri konuşuldu
Burdur

Burdur Valisi Bilgihan, Burdur AFAD’ı ziyaret etti! Olası afet tedbirleri konuşuldu

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) ziyarette bulundu.

Burdur USO Anadolu Lisesinden farkındalık! Öğrencilerden hayvan barınağına sevgi dolu destek
Burdur

Burdur USO Anadolu Lisesinden farkındalık! Öğrencilerden hayvan barınağına sevgi dolu destek

Burdur Uso Anadolu Lisesi öğrencileri, hayvan sevgisini artırmak için Burdur’daki hayvan barınağını ziyaret etti. Hayvanları koruma dersinde besleme ve sevgi dolu anlar yaşandı.

Burdur Bucak ilçesi  5 Ekim su kesintisi! İşte etkilenecek mahalleler
Bucak

Burdur Bucak ilçesi 5 Ekim su kesintisi! İşte etkilenecek mahalleler

Burdur Bucak'ta 5 Ekim 2024'te planlı su kesintisi yapılacak. 24 saat sürecek kesintide hangi mahallelerin etkileneceğini belli oldu. Bucak'ta hangi mahallelerde su kesintisi yaşanacak? İşte o mahalleler...

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan'dan Mehmet Akif Ersoy'a Özel Ziyaret yapıldı
Burdur

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan'dan Mehmet Akif Ersoy'a Özel Ziyaret yapıldı

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Bakibey Konağı ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Detaylar için tıklayın.

Çavdır 'da Feci Kaza Motor sürücüsü Hayatını Kaybetti
Çavdır

Çavdır 'da Feci Kaza Motor sürücüsü Hayatını Kaybetti

Burdur İli Çavdır İlçesinde Dün Gece Meydana gelen trafik kazasında Motor sürücüsü Kadir Erdem hayatını kaybetti