Burdur Gölü'nün Yaklaşık %40'ı Kurumuş Durumda

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada Burdur Gölü'nün kuruması ve bu durumun yol açtığı ciddi tehlikelere dikkat çekti.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada Burdur Gölü'nün kuruması ve bu durumun yol açtığı ciddi tehlikelere dikkat çekti.

CHP'li Akbulut: Burdur Gölü Kuruyor, Kanserojen Tozlar Şehir Halkını Tehdit Ediyor!

TBMM'de konuşan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Gölü'nün kuruması ve bu durumun yol açtığı ciddi tehlikelere dikkat çekti. Akbulut, "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, ne yazık ki Burdur Gölümüz her geçen gün can kaybediyor, su kaybediyor." dedi.

Gölün Yaklaşık %40'ı Kurumuş Durumda:

Akbulut, gölün şu anda yaklaşık yüzde kırkından daha fazlasını kaybetmiş durumda olduğunu ve kuruyan bölümlerin göl kadar geniş bir alan oluşturduğunu vurguladı. Akbulut, bu kuruyan alanlarda her geçen gün tozlaşma olduğunu ve bu tozun zamanında göle atılan kirli atıklardan kaynaklı kanserojen madde ürettiğini de sözlerine ekledi.

Toz Şehir Halkını Tehdit Ediyor:

Akbulut, tozlaşmanın şehir halkı tarafından solunduğunu ve tarım ürünlerine de zarar verdiğini belirterek, bu durumun halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hükümetten Ek Kaynak Talebi:

Akbulut, Burdur halkının vebalini üzerlerine almamak için bir an önce Burdur Gölü'ne ek kaynak getirilmesini talep etti. Akbulut, "Gölümüzün kurumasını önlemek için acil önlemler alınmalıdır. Hükümetten bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz." dedi.

Burdur GölüfelaketkanserojentozhalkTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.